sâmbătă, 11 februarie 2017

Data viitoare mergeți dracu` la vot!

Dacă faci parte din ăia care nu se duc la vot pentru că n-au pe cine să aleagă, pentru că toți politicienii sunt la fel, pentru că toate partidele sunt aceeași mizerie, pentru că te-ai săturat să alegi de fiecare dată răul cel mai mic, pentru că ți-a fost lene sau pentru că, pur și simplu, nu te interesează politica, atunci articolul ăsta ți se adresează în mod special ție. Mai ales dacă ai alergie la cuvintele „politică, partide, alegeri, candidați...”




Hai să luăm, ca exemplu, ultimele alegeri parlamentare, din 11 decembrie 2016. Ce partide am avut în ofertă? PSD, PNL, PRM, ALDE, PMP, UDMR, PER, USR  și alte partidulețe , pe care nu are rost să le mai înșir aici. 
Cum am gândit eu atunci când am văzut oferta asta? Uite, cam așa:

1. PSD. Nene, ăștia sunt continuatorii partidului comunist, au la activ nenumărate crime, la „loviluție”, la mineriade; au vândut pe preț de nimic, pentru comisioanele de retur, industria, telefoanele, băncile; și-au făcut firme de tot felul care sunt abonate la contractele cu statul; liderii lor sunt implicați în tot felul de combinații de tip mafiot, mulți sunt deja condamnați sau cu dosare penale în derulare. Toți sau aproape toți liderii lor sunt bogați sau foarte bogați din aceste contracte cu banul public. Au fost la putere, cu o mică pauză, aproape toți acești 27 de ani de la „loviluție” încoace. Situația în care ne aflăm se datorează, în mare măsură, lor. Concluzia? CATEGORIC NU PUN ȘTAMPILA PE PSD!

2. PNL. Cu excepția perioadei imediat următoare „loviluției” din decembrie 1989, când nu erau încă spurcați la banul public, liderii acestui partid au devenit la fel de corupți ca și continuatorii PCR-ului.
Ultimele dosare penale au avut destule personaje și din rândul lor. Combinația împotriva naturii, făcută cu PSD-ul când au format USL-ul, e dovada cea mai limpede că partidele nu sunt decât niște turme de babuini cu cravată, nefiind departajate de doctrine politice, ci fiind unite de aceeași dorință atroce de parvenire. Concluzia? CATEGORIC NU MÂZGĂLESC PĂTRĂȚELUL UNDE SCRIE PNL!

3. PRM. Partid-om, înființat de un pupincurist notoriu al lui Ceaușescu, speculând xenofobia, naționalismul și ura specifică pentru minoritatea maghiară.  A făcut de-a lungul timpului cele mai sinistre alianțe, inclusiv cu partidul pe care l-a criticat cel mai mult, PSD-ul, de unde am tras concluzia că tot naționalismul era de fațadă, adevărata doctrină fiind cea a parvenirii. A murit odată cu omul, fie-i țărâna ușoară și veșnică pomenirea! Concluzia? NU PUN ȘTAMPILA „VOTAT” PE PRM!

4.ALDE. Partid desprins din PNL, atunci când au început puternic anchetele DNA-ului și arestările, liderul lui simțindu-se cu musca pe căciulă și având nevoie de alipirea permanentă de un partid mai mare, pentru a putea influența justiția. Alianța cu PSD spune totul. Concluzia? SORRY, ALDE!

5.PMP. Format de foști membri ai PDL, care s-a desprins din PD, care a fost PSD, care a fost FSN,  care a fost PCR. Liderul lui  și-a băgat fiica în politică înainte de a învăța să gângurească românește. 
Nenumărate scandaluri nelămurite privind casa din Mihăileanu, moșia de la Nana, combinațiile cu firma lui Cășuneanu,  și altele. Nepotism și corupție, chiar dacă nedovedită încă! Concluzia? MEMBRII PMP AU MAI FOST ÎN PARLAMENT, DAR SUB ALTE DENUMIRI, CU PUȚINE EXCEPȚII. NU SE VOTEAZA!

6. PER. Pentru cine nu a auzit încă despre el, este vorba de partidul ecologist român. Ar fi fost partidul pe care cu dragă inimă aș fi pus ștampila, dar ideea de ecologie este extrem de slabă în conștiința românilor, deci n-ar fi avut rost să irosesc votul pe un partid care oricum n-ar fi avut procentajul de admitere în parlament. Concluzia? DEȘI AȘ VREA, NU POT SĂ VOTEZ PER-ul. AR FI UN VOT PIERDUT!

7.USR. Uniunea Salvați România. E, aici e noutatea! Ăștia sunt singurii care n-au mai fost la putere. Au, în general, oameni noi, tineri, școliți pe-afară, inteligenți și cu moace de om necurvit încă, ca să nu spun cinstit, pentru că e greu de crezut că în politică poți exista fără mici compromisuri morale.
Ca să-i scoatem de la putere pe ăia șmecheri, care ne-au fraierit până acuma, haide fraților să le dăm o șansă ăstora noi! Altă cale de a-i lua pe șmecheri din fața cașcavalului nu există!

Bine, bine, ai să mă-ntrebi, judeci oamenii după moacă? Da, am să-ți răspund, îi judec și după moacă, după limbajul trupului, după mimică. Sunt semnale pe care le recepționăm cu al șaselea simț, cu intuiția, fără să fi citit nici o carte despre limbajul trupului. Ca să îți exemplific, am să-ți pun alături două moace și te las pe tine să judeci care din ele îți transmite semnale c-ar fi un om cinstit și care îți sugerează c-ar fi mafiot.

Liviu Dragnea, cel mai cinstit om din România!
Sursa:aktual24.ro

Nicușor Dan, cel mai mare mafiot din România!
Sursa:hotnews.ro


Observi că, deși am scris că Dragnea este cel mai cinstit om din România, iar Nicușor Dan este cel mai mare mafiot, fețele lor ne transmit parcă altceva! Și este normal să fie așa, pentru că dacă avem tot timpul ceva de ascuns, dacă una gândim și alta spunem, dacă exersăm tot timpul minciuna și șmecheria, toate astea ne lasă pe chip urme, și în vorbire, și în gesturi, semnale care pot fi percepute instinctiv de inconștientul nostru sau, dacă mai și citim ceva despre limbajul nonverbal, le putem percepe clar, cu mintea conștientă.

E, cam ăsta a fost raționamentul meu atunci când am votat la ultimele alegeri parlamentare.

Dacă și tu ai fi gândit la fel și ai fi votat tot un partid nou, care n-a mai fost la ronțăitul cașcavalului până acuma, te asigur eu că n-ar mai fi trebuit acuma să protestăm zile în șir, în frig și viscol. Mie îmi place să fac treburile obținând efect maxim cu efort minim.  În cazul politicii, cel mai mic efort de a-i zbura de la putere pe golanii mafioți, care au pus gheara pe țara asta, este în cabina de vot. Dar se pare că poporului român îi place să facă totul cu efortul cel mai mare posibil.
Eu vă spun că putem să stăm în stradă zile, săptămâni, luni, ani întregi și nesimțiții din parlament și din guvern nu-și vor da demisia, pentru că ei au ajuns acolo prim minciună, prin furt, prin combinații mafiote. Demisia ar însemna pentru ei să piardă totul într-o clipită, după care la scurt timp să meargă la mititica, așa că se vor agăța și cu dinții de poziția pe care o dețin acum.

Iar toate mitingurile noastre nu vor rămâne în istorie decât ca o variantă modernă a Mioriței, în care discuția ciobanului cu oaia năzdrăvană a fost înlocuită cu glumele de pe pancarte, iar fluierul duios, cu vuvuzeaua și fluierul de fotbal, în timp ce baciul ungurean, și cu cel vrâncean, și cu cel austriac, și cu cel băutor de votcă, de la răsărit, ne vor lua nu numai oile, ci și pădurile, pământul agricol, peștii din ape și șinele de sub tren.

Așa că, dacă n-o fi dictatură în România și mai apucăm alegeri libere peste patru ani, lasă lenea deoparte și du-te la vot, că din cauza ta s-a ajuns la situația de-acuma! Pentru că ți-a fost lene să-ți miști curu` și să pui ștampila pe un partid, altul decât cele care au mai fost la putere!

Privește poza de mai jos și s-o ai în minte tot timpul de acum încolo: e cel mai mic efort de a-ți schimba viața în bine, pentru tine și pentru copiii tăi!

Pun din nou poza cu îndemnul de a merge la vot.


Cel mai bun mesaj pe care l-am văzut la protestele din 2017.
Sursa:Facebook

Dacă ai avut răbdare să citești până la final chestia asta, te felicit! Înseamnă că ești un om inteligent, care are răbdare și care poate să citească mai mult decât SMS-uri și poante scurte pe Facebook. Dar sunt convins că în lista ta de prieteni ai și destui inși, oameni inteligenți și cultivați, care atunci când aud de politică, schimbă subiectul, încep să caște sau se uită în altă parte. Poate reușim să-i facem pe unii dintre ei să-și miște curu` la vot data viitoare!

O scurtă editare-actualizare, astăzi, 13 august 2018: după un an și jumătate de la data când am scris acest articol, 11.02.2017, pot spune cu certitudine că nu am nici un regret că am pus ștampila pe USR! La următoarele alegeri știu sigur pe cine să votez!

Intră pe USR, mai jos, și vezi despre ce este vorba! Implică-te, nu mai sta pe margine, altfel locul tău va fi ocupat de un ins needucat și chiar penal!

Click Aici!

George Balaur, Mangalia


Poți citi celelalte articole, sus, în dreapta, în Arhiva blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu